کانال تلگرام تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات
یک تیتر و چند کلام……

آیا ویروس کرونا از طریق سطوح منتقل می شود؟

اخیرا مطالبی با تکیه بر داده های یک پژوهش نه چندان به روز، دست به دست می شود که تمام تلاش ها و زحمات برای ضدعفونی کردن سطوح به منظور جلوگیری از ابتلا به کرونا را زیر سوال می برد.

به گزارش ایسنا، چند روزی است که برداشت هایی از یک مقاله منتشر شده در یکی از معتبرترین مجله های علمی دنیا، تمام زحمات و حساسیت ها را برای حفظ بهداشت سطوح به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا، زیر سوال برده است.

در مقاله ای که جولای ۲۰۲۰ (تیرماه) در مجله پزشکی لنست انتشار یافت، بیان شد که احتمال انتقال کووید ۱۹ از طریق سطوح‌ بی‌جان بسیار ناچیز است و تنها در مواردی که فرد آلوده روی سطح سرفه یا عطسه کند و شخص دیگری بلافاصله پس از سرفه یا عطسه (در طی یک تا دو ساعت) آن سطح را لمس کند، احتمال انتقال وجود دارد.

به گزارش نیچر سازمان بهداشت جهانی (WHO) در آخرین رهنمود همگانی خود که در اکتبر گذشته (مهرماه) بروز رسانی شد، توصیه می‌کند:

“از تماس با سطح‌ها خودداری کنید، به ویژه در محیط‌های همگانی، زیرا فرد مبتلا به کووید-۱۹ می‌تواند پیش از شما سطح را لمس کرده باشد. سطح‌ها را به طور منظم تمیز کنید. “

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………..

مردمِ مانده بر سر چند راهی!

بدون تردید حواشی و پیامدهای گوناگون پاندمی کووید ۱۹ به‌مراتب بیش‌تر از خود این ویروس مرموز، انسان‌ها را در این کره خاکی آزرده و مورد تاثیرات منفی قرار داده است.

ضدونقیض‌گویی‌ها، شایعات گوناگون به‌ویژه در فضای مجازی، سخنان و اظهارنظرهای متفاوت و حتی متضاد مسئولان و متخصصان و …. ذهن و فکر آدم‌ها را دچار تشویش، ابهام و تردید کرده و قدرت تصمیم‌گیری قاطعانه را از آنان ستانده است.

گاهی فرد بدون صلاحیتی، ذهن جماعتی را به روغن گل بنفشه مشغول می‌کند و هنگامی دیگر هزاران مدعیِ تخصص و تبحر در این مورد سر برمی‌آورند و با ادعاهای عجیب و غریب، شماری از خلایق را سرگرم موهومات می‌کنند.

اینک نیز کارشناس مسئولی بر مبنای یک تحقیق مُندَرِس، ناگهان اعلام می‌کند که ویروس کووید ۱۹ قادر به ادامه حیات بر روی سطوح نیست و شمار بسیاری از مردم را به خشم می‌آورد، چراکه این تصور را می‌کنند که تاکنون به بیراهه و گمراهه رفته و خود را در عذاب و آزارِ نکات بهداشتیِ سخت قرار داده‌اند! و این درحالی است که از سوی دیگر انسان‌های پیرو مقررات و شیوه‌نامه‌های بهداشتی، مورد هجوم و تهدید ناآگاهانی قرار گرفته‌اند که به لحاظ سواد بهداشتی در پایین‌ترین سطح قرار دارند و در کوچه و خیابان، بانک و اداره، فروشگاه و بازار و … اضطراب، نگرانی و وحشت را در دل آنان می‌کارند و زندگی‌شان را تلخ و سخت می‌کنند.

با این اوصاف مطمئن‌ترین مرجع، سازمان بهداشت جهانی است که توصیه‌های این سازمان می‌تواند عاقلانه‌ترین راه و روش برای اتخاذ تصمیم در مقابله با کرونای عالم‌گیر باشد، حتی با این توجیه که «عزای عمومی به‌نوعی عیش است».   

  • نویسنده : عزیزالله قهرمانی
  • 24 اسفند 1399