کانال تلگرام تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات
یک تیتر و چند کلام……

ماموریت جدید شبکه‌های استانی برای حفظ منابع طبیعی

معاون امور استان‌های صدا و سیما گفت: شبکه‌های استانی صدا و سیما برنامه‌ جامعی برای فرهنگ‌سازی در زمینه حفظ منابع طبیعی تدوین و اجرایی خواهند کرد.

به گزارش روابط عمومی صدا و سیما،  علی دارابی معاون امور استان‌های صدا و سیما در دیدار با رئیس و معاونان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری،
وی به برنامه‌سازی در صداوسیما برای فرهنگ‌سازی در حوزه حفاظت از محیط زیست و نگهداری منابع طبیعی اشاره و خاطرنشان کرد: استفاده از ساختارهای متنوع در این خصوص امری بدیهی است به ویژه قالب فیلم و نمایش که تاثیرگذاری بالایی دارد.

معاون امور استان‌های صدا و سیما ادامه داد: نقش شبکه های استانی در برجسته‌سازی موضوعات مربوط به منابع طبیعی و هشدار دادن نسبت به  مخاطرات بسیار پُر رنگ است در واقع رسانه رسالت امر به معروف و نهی از منکر را در این خصوص بر عهده دارد البته نهادهای متولی و نظارتی هم در جایگاه خود باید نقش‌آفرین باشند.

در این نشست، تفاهم نامه‌ای با هدف ترویج فرهنگ حفظ و حمایت، احیای توسعه و بهره برداری اصولی از سرمایه های ملی کشور  بین معاونت امور استان ها و سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور به امضا رسید.

……………………………………………………………………………

………………………………………………………………………..

بدون تردید تدوین و اجرایی کردن یک برنامه جامع از سوی شبکه‌های استانی صدا و سیما برای فرهنگ‌سازی در زمینه حفظ منابع طبیعی اقدامی پسندیده است، اما فعالیت‌های فرهنگی درصورتی می‌تواند اثرگذار و درنهایت، نتایج آن ملموس باشد که در مرتبه نخست، مردم منفعت عمومی را در قوانینی که به آنان در این زمینه اعتماد و اطمینان می‌بخشد، حس و لمس کنند و ضوابط موجود که جز ایستایی و نابودی انگیزه‌ها، خروجی دیگری را نداشته و ندارد، از سر راه عموم برداشته شود.

در شرایطی که اقشار جامعه قادر به بهره‌مندی از منابع طبیعی خداداد نیستند و دستگاه‌های متولی این امر نیز جز تکیه بر نگهداری وضع موجود و بلااستفاده نگه داشتن این منابع، طرح و برنامه دیگری را ندارند، انگیزه‌‌ای برای مشارکت همگانی در حفظ و حراست از این منابع باقی نمی‌ماند و تنها نتیجه آن، باز گذاشتن دست نفوذ و سودجویی گروهی خاص است که همه چیز را در انحصار خود می‌خواهند و جز رانت‌خواری و خالی کردن جیب مردم، هنر دیگری ندارند.

مسئولان منابع طبیعی باید به این پرسش بی‌پاسخ‌مانده، جواب دهند که چرا در زمانی که هیچ اداره و ارگانی به‌عنوان متولی قانونی این امر وجود نداشت، جامعه شاهد این‌همه تخریب و نابودی جنگل‌ها و سایر عرصه‌های منابع طبیعی نبود و خود مردم، هم بهترین و کارآمدترین محافظان آن و هم ماهرترین بهره‌برداران از این ثروت‌های خداداد بودند؟

به‌راستی چه شد که پس از پیدا شدن متولی و مدعی، هرساله شاهد کاهش چشمگیر عرصه جنگل‌ها هستیم و تخریب‌ها و آتش‌سوزی‌ها در این زمینه، مدام روح و روان مردم را می‌آزارد و امید را در دل‌ها به یاس مبدل می‌کند؟

بنابراین درصورتی برنامه‌های تدوین‌شده شبکه‌های استانی صدا و سیما می‌تواند اثرگذار باشد که پیش از هر اقدامی، مردم را در منافع منابع طبیعی که حق مسلم و خداداد آنان است سهیم و شریک کنند و این عرصه را از رکود و ایستایی و خطرات تخریب و تجاوز نجات دهند.  

  • نویسنده : عزیزالله قهرمانی
  • 18 اسفند 1399