کانال تلگرام تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات تبلیغات
قوه قضاییه و باورهای همگانی ….

اطلاعیه مرکز رسانه قوه قضاییه:

امید دارد که ادامه توجه رسانه ملی به فرآیندهای قضایی به تقویت نظارت عمومی بر دستگاه قضا منجر شود.

 

 

مرکز اطلاع رسانی قوه قضاییه در بیانیه ای تاکید کرد: امید دارد که ادامه توجه رسانه ملی به فرآیندهای قضایی به تقویت نظارت عمومی بر دستگاه قضا منجر شود.

 

به گزارش جام جم آنلاین، مرکز رسانه قوه قضاییه با صدور بیانیه ای در خصوص گزارش انتقادی دوربین ۲۰ و ۳۰ از چند مجتمع قضا و دغدغه های مردم و قضات، ضمن قدردانی از رسانه ملی، خواستار ادامه توجه به فرایندهای قضایی و تسهیل دسترسی به عدالت شد.

………………………………………

تحلیل این خبر ……

 

 

نظارت عمومی و مشارکت مردم در اطلاع‌رسانی به‌منظور بررسی تخلف‌ها، کاستی‌ها و … در سیستم قضایی، در ابتدا مستلزم باور عمومی نسبت به اعتنا، رسیدگی، پیگیری و … ازسوی مجموعه قوه قضائیه است که درصورت نبود یقین و اعتماد به نتیجه‌بخشی، این امر هرگز به‌طور اساسی و اصولی محقق نخواهد شد.

 

 

برای رسیدن به نقطه مطلوب در مشارکت همگانی در این زمینه، قبل از هر اقدامی باید در مردم احساس امنیت خاطر و زدودن حس ترس و نگرانی نسبت به بازگویی مشکلات، انتقادات، نظرات و … به‌وجود آید.

 

 

داشتن اختیارات به‌نسبت زیادِ قضات، دادستان‌ها و شمار دیگری از عوامل قضایی و قدرت بالای تصمیم‌گیری در آنان، جامعه و رسانه‌ها را برای ابراز نقد و نظر با نگرانی از عواقب آن مواجه کرده است، به‌گونه‌ای که اغلب ترجیح می‌دهند گوشه عافیت را برگزینند و به‌اصطلاح معمول «سر بی‌درد خود را به‌درد نیاورند» و این درحالی‌است که نسبت به دو قوه دیگر که به‌طورمستقیم متکی به رای مردم هستند، چنین حسی وجود ندارد و می‌بینیم که دامنه نقد و نظر در مورد دولت و مجلس گسترده‌تر و همراه با نگرانی‌های بسیار کمتری است.

 

 

ازسوی دیگر ارتباط کاریِ تنگاتنگِ سیستم قضایی با مجموعه انتظامی و ویژگی‌های آن، در چگونگی رفتارها تاثیرات عمیقی گذاشته است که در ذائقه روحی همگانی چندان خوشایند نیست و این واقعیت انکارناپذیر، موجب فاصله‌گیری بسیاری از افراد با این‌گونه مجموعه‌ها شده است.           

  • نویسنده : عزیزالله قهرمانی
  • 2 شهریور 1399


اخبار سیاسی ، فرهنگی ، اقتصادی ، و... از منو سایت انتخاب کنید .